Debrecen a kereskedelmi utak mentén, több tájegység határán fekvő cívisváros nem csupán vásárairól híresedett el, de sokféle hatást, ízvilágot magába fogadó konyhája mellett vendégszeretetéről is. A gasztronómia, a kulináris örömök iránti vonzalom része volt a cívis elődök életének. Persze, annak megfelelően, kinek mire futotta. Ecsedi István, a neves néprajzkutató írta: „a jómódú gazdaember azt eszi, amit akar, a szegény meg ami van.”
TovábbKeresés kategóriára, helyre (lenyíló fix szöveg), térképi adatlap szövegére (szabad karakterek).
IndításKedves vendégünk, az Őrváros Közalapítvány és a projekt szakmai teamje invitálják, hogy ismerje meg a fejlesztő munka folyamatát, forrásait, a tájékozódás-navigáció módját és némiképp annak a csapatnak a tagjait, amelyik a vendéglátó Debrecen múltjáról fellebbenti Önöknek a fátylat…
Tovább