Cívis GIStory logo
HU | EN

Köszöntő

A Fehérló szálló 1870 körül (Kőnyomat)
A Fehérló szálló 1870 körül (Kőnyomat)

Üdvözöljük!

Az Őrváros Közalapítvány üdvözli a Cívis GIStory univerzumában! Amit kínálunk, az Debrecen történeti tereinek felfedezése, bejárása.

Városunkban a 19. század közepétől alakult ki a modern cívis közösség hagyomány- és értékőrző, de polgárosodó értékrendszere, formálódtak ki intézmények, művészeti és tudományos műhelyek, léptek színre alkotók a helyi és nemzeti kultúrát is gyarapító alkotásaikkal.

Cívis GIStory projektünkben kifejlesztettünk - másfél évszázad válogatott térképanyagainak digitalizálásával és összekapcsolásukkal - egy olyan platformot, amely lehetővé teszi rekonstruálni, és bemutatni a kiválasztott idősíkok lépcsőfokain a cívis város mához vezető fejlődési folyamatait, egymásra épülő, a térben is rögzült szerkezetekeit, ikonikus mintázatait.

A platform egy vagy több digitális alaptérképéhez kapcsolódó adatbázisok, tematikus információk, szándékaink szerint, folyamatosan bővülővé/tágulóvá teszik a Cívis GIStory univerzumát, lehetővé téve Debrecen egyre jobb megismerését térben és időben.

Ha felkeltettük érdeklődését, fedezze fel a Cívis GIStory univerzum nyújtotta lehetőségeket!

Tovább